Stærk bestyrelse på plads i ny Klimatorium-forening

Stærk bestyrelse på plads i ny Klimatorium-forening

Torsdag, december 13, 2018

En ny bestyrelse med repræsentanter fra flere stærke aktører på klima og vandområdet er sammensat på en stiftende generalforsamling for en ny forening bag det kommende internationale Klimatorium i Lemvig.

"Foreningens formål er at skabe et miljø, hvor lokale udfordringer fører til vækst, ved at fremme netværks- og kompetenceopbygning, forskning og innovation samt turisme og erhvervsudvikling indenfor områderne vand, klima, miljø, energi og cirkulær økonomi."

Sådan lyder formålet i den nye forening, der netop er blevet stiftet.

Klimatorium har allerede skabt stor opmærksomhed med besøg af delegationer fra blandt andet New Zealand.

Nu er en stærk bestyrelse blevet sammensat med formand for Regional Udvikling, Jørgen Nørby, som formand.

"Det er utroligt vigtigt, at vi nu får dannet denne forening, så vi kan komme i arbejdstøjet og skabe endnu flere resultater," siger formand Jørgen Nørby.

Stærkt bestyrelseshold

Han glæder sig samtidig over det bestyrelseshold, der er blevet sammensat.

Fra Lemvig Kommune bliver det borgmester, Erik Flyvholm og viceborgmester, Kenneth Bro, fra Lemvig Vand & Spildevand bliver det formand, Steffen Damsgaard og næstformand Ole Byskov, fra Aarhus Universitet bliver det prodekan, Kurt Nielsen, og fra VIA University College bliver det forskningschef, Lotte Thøgersen.

"Klimatorium har allerede fremvist gode resultater og nu kan vi komme op i endnu et gear," siger Jørgen Nørby.

Klimatorium, der er et projekt under Coast to Coast Climate Challenge, Region Midt, Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, er i dialog med 15 virksomheder omkring et kommende samarbejde.

Derudover er arbejdet med den nye arkitekttegnet bygning på Lemvig Havn gået i gang og skal stå klar i 2020.

Årets finanslov indeholder en driftsbevillig til Klimatorium og med stiftelsen af "Foreningen Klimatorium" og ny bestyrelse går man ind i næste fase.

Læs mere på www.klimatorium.dk

 

 

 

 

 

Del denne side

For yderligere oplysninger - kontakt:

Formand for bestyrelsen
Jørgen Nørby
T: 29 45 52 61

LVS

Direktør Lars Holmegaard 
Lemvig Vand & Spildevand 
Telefon: 40483008

Formand for Lemvig Vand og Spildevands bestyrelse, Teknik & Miljø-udvalget Lemvig Kommune
Steffen Damsgaard
Telefon: 51740062


 

 

Faktaboks

Det internationale Klimatorium i Lemvig er et projekt under Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC), som er et stort klimaprojekt i Region Midtjylland, der er støttet af EU. Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand er en stor og aktiv rolle i C2C CC.

Når C2C CC afsluttes i 2022 er målet, at Klimatorium har bidraget til 10 nye virksomheder og mindst 50 klima-arbejdspladser i huset.
Hele verden står overfor enorme investeringer i vand og klimaløsninger. Det anslås, at der skal investeres 3.000 milliarder kroner i løsninger hvert år på verdensplan.