Rift om at designe nyt dansk klimahus i Lemvig
Lemvig Havn

Rift om at designe nyt dansk klimahus i Lemvig

Torsdag, marts 22, 2018

Overvældende stor interesse for at designe og dimensionere det kommende Klimatorium på Lemvig Havn. Hele 20 totalrådgiverteams med arkitekt, ingeniør og landskabsarkitekt har anmodet om at blive prækvalificeret til at komme med deres bud på, hvordan Klimatorium kan designes. Heraf var 4 af buddene med udenlandsk deltagelse.

”Vi er meget glade for den store interesse for at arkitekttegne det kommende Klimatorium på havnen i Lemvig, der skal være en ikonisk bygning – og et fyrtårn for udvikling og formidling af klimaløsninger både nationalt og internationalt - i hele regionen,” siger direktør Lars Holmegaard fra Lemvig Vand & Spildevand, der er bygherre på projektet.

De fem prækvalificerede totalrådgiverteams er:
- 3XN A/S, Orbicon A/S og SLA A/S
- ADEPT ApS, Norconsult A/S, Transsolar Energietechnik, MASU Planning og Urgent.Agency
- Kjaer & Richter A/S, Viggo Madsen A/S og Møller & Grønborg A/S
- Sweco Architects A/S, Sweco Danmark A/S og EFFEKT Arkitekter ApS
- AART architects A/S, MOE A/S, VEGA landskab ApS og Expology AS

Den nye klimabygning fuldender samtidig en stor forvandling af hele Lemvig Havn.

”Med det nye Klimatorium på Østhavnen vil vi få endnu en etape af havnen etableret. Og det lover rigtigt godt med det stærke felt,” siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune, der er formand for styregruppen bag Klimatorium.

Hos rådgivningsfirmaet, der bistår med processen, har man faktisk ikke tidligere oplevet så stor interesse - og så imponerende et felt.

”Vi er dybt imponerede over det felt, der har vist interesse, både hvad angår antal ansøgere og hvad angår det enkelte teams kvalifikationer. Det har vi ganske enkelt ikke tidligere set,” siger Ane Rose fra NIRAS.

Tidsplanen er, at fem totalrådgiverteams nu er blevet prækvalificeret. De skal inden 3. maj aflevere deres bud på, hvordan det kommende Klimatorium skal se ud.

Det internationale klimacenter skal stå færdigt i sommeren 2020.

Læs mere om Klimatorium på www.klimatorium.dk

Kontaktperson: Direktør Lars Holmegaard, Lemvig Vand & Spildevand, telefon: 40483008

Del denne side

Kontaktperson:

LVS

Direktør Lars Holmegaard 
Lemvig Vand & Spildevand 
Telefon: 40483008

Faktaboks

Det internationale Klimatorium i Lemvig er et projekt under Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC), som er et stort klimaprojekt i Region Midtjylland, der er støttet af EU. Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand er en stor og aktiv rolle i C2C CC.

Når C2C CC afsluttes i 2022 er målet, at Klimatorium har bidraget til 10 nye virksomheder og mindst 50 klima-arbejdspladser i huset.
Hele verden står overfor enorme investeringer i vand og klimaløsninger. Det anslås, at der skal investeres 3.000 milliarder kroner i løsninger hvert år på verdensplan.