Ridning

Ridning

Når du bevæger dig rundt i området vil du se en masse heste på markerne. Flere steder kan du komme med ud på tur, enten på lejet hest eller med din egen og her på siden kan du booke en tur i skoven på tre timer med en rutineret rideguide.
Du kan fx prøve en tre timers tur: ”Safari på Gudernes Heste” i Klosterheden Plantage, hvor du vil opleve skoven og naturen på meget tæt hold på islandsk hest. Den islandske hest er en nordisk race, som er pålidelig og modig og som har et fantastisk sind. Derfor er den yderst velegnet for både børn og voksne samt ryttere med både megen og lidt rideerfaring. Naturen er næsten som på vikingernes tid: her er tunneldale, morænelandskab, skove og åbne vidder. Turene begynder hos Mølgaard Ridecenter i Fabjerg. Her kan du booke en fantastisk og personlig naturoplevelse på en 3 timers tur højt til hest.

Ønsker du en ridetur langs vesterhavet skal du kontakte Havhest, der i sommersæsonen holder til i Langerhuse. Også begyndere kan ride med. Tempoet sættes alt efter, hvad hestene og du kan klare. Hvis du bare vil have fart og spænding, er det måske ikke lige her, du skal ride?

I Nordvestjylland og på Lemvig-egnen er der gode steder at ride
Ønsker du at ride ved havet, er der visse ting, du skal være opmærksom på. I perioden 1. september til 31. maj er ridning tilladt på den ubevoksede strandbred og direkte ned dertil, hvis der er lovlig adgang til stranden.
På klitfredede arealer er ridning kun tilladt på lovligt anlagte veje og den ubevoksede strandbred, og kun hvis der ikke er skiltet med rideforbud.
Det er ikke tilladt at ride i klitterne.

I Klosterheden plantage ca. 5 km syd for Lemvig, finder du en del ridespor. I menuen til højre finder du et kort over ridestierne i Klosterheden.

Planlægger du en længere rideferie i det nordvestjyske er der mulighed for opstaldning hos Mølgård Hestehotel.

Del denne side