Ny motorvej vil sende flere tyskere i vestjyske sommerhuse

Ny motorvej vil sende flere tyskere i vestjyske sommerhuse

Tirsdag, september 18, 2018

Den 29. september 2018 indvies den nye motorvejsstrækning mellem Herning og Holstebro med en større vejvest, men allerede i dag den 19. september sprang champagne-proppen hos en af de større feriehusudlejere ved Vestkysten på strækningen fra Thyborøn og sydpå til Bovbjerg klint, SJ Feriehusudlejning. Og borgmester, turistchef og feriehusudlejer var samlet for at spise kage med motorvejsmotiv på.

"Med motorvejen får tyskerne kortere køretid til vores strækning end flere steder sydpå ved Nordsee-kysten. Det vil øge efterspørgslen på vores feriehuse," fortæller direktør Sten Jørgensen fra SJ Feriehusudlejning.

I Hamborg og omegn bor mere end 5 millioner mennesker og her bliver køretiden ned til næsten fire timer.

Turismen er et vigtig vækstområde i Lemvig Kommune, der har 35 kilometers vestkyststrækning, men fortsat er "lillebror" i forhold til Varde og Ringkøbing-Skjern længere sydpå, der tilsammen har flere gæster end København.

"Vestkysten er Danmarks største turistattraktion målt på antal overnatninger og vi glæder os over, at den nye motorvejsstrækning medvirker til at gøre det endnu mere attraktivt  også at komme til vores del af Vestkysten," siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune, der også deltager i markeringen i sommerhuset ved Vestkysten.

I dag har Lemvig Kommune lige på den anden side af 700.000 overnatninger, mens Varde og Ringkøbing-Skjern har over 8 millioner overnatninger. Cirka 7 procent af arbejdsstyrken i Lemvig Kommune er tilknyttet turisterhvervet.

Kort og attraktiv transporttid til eget sommerhus

Udover øget antal overnatninger på udlejningssiden forventer de lokale ejendomsmæglere også en øget efterspørgsel på sommerhuse og sommerhusgrunde. Det skyldes at borgere i Herning og eksempelvis Silkeborg med den nye motorvej får kortere køreafstand til et sommerhus ved Vestkysten.

Allerede i dag ejer op imod 20 procent af fritidshusene i Lemvig Kommune af personer med bopæl i Herning eller Silkeborg.

"Mange vil gerne have et feriehus i kort køreafstand, så man kan køre fredag efter arbejde og tilbringe en hel weekend ved Vestkysten og først køre hjem søndag aften uden den lange transporttid," siger turistchef, Kristian Hansen, fra Lemvig-Thyborøn Turistforening.

Flere udlejninger, et øget antal sommerhuse og mere rift om nuværende sommerhuse, der på sigt også kan løfte renoveringsgraden flere steder, er tilsammen rigtigt spændende ting.

"Motorvejsstrækningen kan gå hen og få vores turisme-udviklingsmotor op i et ekstra gear. Det er der ingen tvivl om, " siger turistchefen.

 

Del denne side

hjerte

For yderligere spørgsmål kontakt:
Turistchef Kristian Hansen
kristian@vi...
T: 97 82 00 77
M: 24 97 17 44