Klosterheden Plantage | Visitnordvestjylland

Klosterheden Plantage

Klosterheden er med sine 6.400 ha et af Danmarks største skovområder. Du og din familie har mulighed for at deltage i et væld af aktiviteter i den skønne natur med alt løvskov tik hedelandskab. Plantagen har 17 vandreruter og adskillige rideruter gennem plantagen med alle facetter af den unikke natur. Danmarks længste mountainbikerute slynger sig tilmed gennem Klosterheden - ruten er hele 50 km. Klosterheden byder desuden også på en naturfitnessbane i den nordøstlige del af plantagen. Er du mere til en løbetur, finder du både 3, 5 og 10 kilometers ruter. 

Står turen til Klosterheden i familiens tegn er der både bålpladser, fugletårn, skovlegepladser, hundeskove og fantastiske steder til en god svampetur i Klosterheden.   

Plantagen nær Lemvig, Struer og Holstebro er tilmed kendt for sin bestand af bævere, som i årenes løb er blevet Danmarks største på knap 200 dyr. Ønsker du flere informationer om Klosterheden kan du læse meget mere hos www.naturstyrelsen.dk.

Inspiration til oplevelser i Klosterheden

- En naturperle ved Lemvig.

Hundeskove

Tag din hund med på tur i Klosterheden Plantage. Du finder hele to hundeskove i Klosterheden. Begge steder må du slippe din hund fri. Den ene hundeskov finder du på Resenvej. Den anden hundeskov finder du på Gl. Landevej ved Møllesøen.

Bæverne i Klosterheden

Klosterheden er et af de få steder i Danmark, hvor der er udsat bævere. I de lyse sommernætter vil det være muligt at se bæveren i de tidlige morgentimer og de sene aftentimer.

Aktiv i Klosterheden

I Klosterheden kan du tage på vandretur på én af de 17 afmærkede, smukke og spændende ruter. Ruterne er afmærket med røde pæle. Sørg for fornuftigt fodtøj, da næsten alle ture bl.a. foregår på smalle trampestier gennem bevoksning og over heder og enge.

Du kan også nyde naturen på cykel – både hvis du vil cykle stille og roligt eller motionere med større hastighed på en mountainbike. Er du til fart og spænding på mountainbike er der etableret en 50 km lang rute. Husk dog, at tage hensyn til skovens øvrige gæster.

Aktiv ferie - mountainbike Klosterheden

Outdoor oplevelser

Naturen i vestjylland indbyder til et hav af aktiviteter