Jens Søndergaards Museum

Jens Søndergaards Museum

Beliggende yderst på skrænten i en storslået natur skaber Jens Søndergaards Museum, med sin fine samling af havbilleder og andre motiver fra området, mulighed for at kom­binere kunst- og naturoplevelsen. Jens Søndergaard (1895-1957) var en betydningsfuld maler fra første halvdel af det 20. århundrede. Hans fascination af de stærke naturkræfter, de stejle klinter ved havet og landskabets linjer udtrykkes på lærredet med stærke farver og runde linjer.

Kontaktinformationer

Jens Søndergaards Museum
Transvej 4, Ferring
7620 Lemvig
+45 97895254

For mere info
www.jenssoendergaard.dk

Jens Søndergaards Museum på Bovbjerg

Med Jens Søndergaards Museets fine samling af havmalerier og andre motiver fra området giver museet en unik mulighed for at kombinere natur- og kunstoplevelser.  


Fra sommerhus og atelier til museum

Jens Søndergaard købte sommerhuset (som i dag rummer museet) i 1928 og kom til Bovbjerg næsten hver eneste sommer derefter for at male. I 1952 forærede han huset og samlingen til kommunen, med henblik på at der skulle oprettes et museum efter han død. Og det var ikke tilfældigt, at det var på Bovbjerg Jens Søndergaard mente museet skulle ligge. Det giver nemlig god mening at opleve den natur Jens Søndergaard brugte i sine malerier på egen krop. Start med at gå en tur langs vandet eller på klinterne og gå så ind og oplev Jens Søndergaard fortolkning af samme i malerierne.