Bæverne i Klosterheden

Bæverne i Klosterheden

18 bævere blev til flere...

Klosterheden er et af de få steder i Danmark, hvor der er udsat bævere. Efter at have været uddød i mere end 1000 år, findes den atter i den danske natur, hvor den nu har levet siden 1999. Helt præcis blev 18 bredhalede bævere i 1999 sat ud i et forsøg på at få bæveren tilbage i den danske natur. I 2012 var bestanden vokset til ca. 152.

Det er ikke altid lige let at se bæveren i naturen

Bæveren er nataktiv og temmelig sky, men i de lyse sommernætter vil det være muligt at se bæveren i de tidlige morgentimer og de sene aftentimer – ca. 1 times tid før det bliver lyst/mørkt. Sid helt stille og kom ikke for tæt på, da du så vil skræmme bæverne. Et af de bedste steder at se bævere er ved Møllesøen i Klosterheden.

Spor efter bæveren kan man dog finde mange steder. Fældede træer, dæmninger og hytter sætter sit præg på området, og bæverens afgnavede grene kan ses langs vandløb.

Vis hensyn til bæverne!'

 Vidste du...?

•at det latinske navn for bæver er Castor fiber

•at når bæveren slår et klask med halen i vandet, er det for at advare de andre bævere om, at der er fare på færde.

•at bævere, næst efter mennesket, er de bedste til at manipulere deres omgivelser. Ved at bygge og vedligeholde dæmninger, kan aktive bævere fuldstændig ændre vegetationen og dyrelivet i vandområderne, hvor de lever.

•at søerne, som bliver dannet bag ved dæmningerne er bævernes vigtigste forsvar imod rovdyr.

Del denne side

Glimt fra bæverbo